Vinkkejä aloittelialle

 

Lisää pikakuvakkeita työpöydälle: Tämä on helppoa. Loikkaa sovellusvalikkoon (pyyhkäise näyttöä oikealta vasemmalle työpöydällä) ja paina pitkää haluttua ohjelmaa tai peliä ja valitse ”kiinnitä aloitusnäyttöön”. Näin voit tuoda itsellesi tärkeimmät sovellukset työpöydälle.

Poista sovelluksia: Tuliko puhelimeen asennettua huono applikaatio? Sen poistaminen luonnistuu sovellusvalikosta (pyyhkäise näyttöä oikealta vasemmalle työpöydällä) pitkällä painalluksella applikaation nimen päällä ja valitsemalla avautuvasta valikosta poista.

Vaihda teemaa ja väritystä: Eikö Nokian käyttämä musta tausta ja siniset tiilet miellytä silmää? Asetuksista löytyy teema-valikko, josta yleisilme voidaan muuttaa valkoiseksi sekä työpöydän tiilielementtien väriä on mahdollista vaihtaa.

Hyödynnä moniajoa: Windows Phone osaa näyttää viimeisimmät käytössä olleet sovellukset pitkällä painalluksella nuolinäppäimeen (alhaalla vasemmalla). Näkymän avulla voi nopeasti siirtyä viimeisimpiin applikaatioihin.

Käynnistä kamera nopeasti: Usein tulee tilanteita, että kamera täytyy saada nopeasti päälle. Windows Phone -puhelimissa se onnistuu nopeinten painamalla hetken aikaa pohjaan kamerapainiketta. Tämä toimii myös silloin, kun näyttölukko on päällä.

Fiksaa kamerakuvia: Valitse haluamasi kuva, paina kolmesta pisteestä muodostuvaa kuvaketta ja valitse ”korjaa automaattisesti”.

Tuo suosikkisivut työpöydälle: Avaa verkkoselaimesta haluamasi verkkosivusto, kosketa osoiterivin oikealla puolella olevaa kuvaketta ja valitse ”kiinnitä aloitusnäyttöön”.

Kiinnitä yhteistietoja työpöydälle: Yllä oleva temppu onnistuu myös yhteystietojen kanssa. Kosketa pitkään valitsemaasi yhteystietoa ja osoita ”kiinnitä aloitusnäyttöön”.

Oma suosikkikappale soittoääneksi: Tämä vaatii hieman säätöä, mutta jos viitsii nähdä vaivaa saa oman suosikkikappaleen myös soittoääneksi. Vaatimukset omalle soittoäänet ovat seuraavat: MP3- tai WMA-tiedosto, lyhyempi kuin 40 sekuntia, kooltaan pienempi kuin 1 MB ja lajityyppi tulee asettaa Zune-ohjelmalla soittoääneksi. Sen jälkeen soittoääni ladataan puhelimeen Zunella.

Paikanna kadonnut puhelin: Uuden Windows Phone -puhelimen omistajan kannattaa ehdottomasti suunnata osoitteeseen windowsphone.fi ja kirjautua sisään Windows Live -tunnuksilla. Sivustolta kannattaa ottaa käyttöön Paikanna puhelin -toiminto, jonka avulla voidaan tarkastaa tietokoneella oman puhelimen sijainti sekä esimerkiksi etätyhjentää kaikki sen tiedot.