Windows Phone 8 julkistus

Kesäkuussa julkistettu Windows Phone 8 perustuu Windows 8:n pohjalle. Se tarkoittaa että ne jakavat yhteisen verkkotyöskentely-, turva-, media-, verkkoselaus ja tiedostojärjestelmän. Se taas tarkoittaa parempaa suorituskykyä, lisää ominaisuuksia ja uusia mahdollisuuksia sovelluskehittäjlle ja laitevalmistajille innovoida nopeammin. Uusista ominaisuuksista merkittävimpiä ovat:
 
Tuki moniydinprosessoreille: Kuten moni on huomannut Windows Phone toimii jouhevasti puhelimilla, joissa on yksi prosessori mutta Windows-ytimellä ratsastaminen mahdollistaa tuen moniytimeisyydelle.
Isommat, tarkemmat ruudut: Windows Phone 8 tukee kahta uutta näyttöresoluutiota—1280x768 ja 1280x720, avaten oven ihmeellisille  uusille puhelimille, joissa on 720p HD-näytöt.
Joustavampaa tilaa: Windows Phone 8 tukee irroitettavia MicroSD-kortteja, joten voit täyttää puhelimesi suuremmalla määrällä kuvia, musiikkia tai muulla sinulle tärkeällä ja sitten helposti siirtää kaikki PC:lle.
NFC, langatonta jakamista: Tämä ilmestyvä langaton teknologia mahdollistaa asioiden jakamisen puhelinten välillä lyhyiden etäisyyksien päästä. Windows Phone 8:ssa se helpottaa kuvien, Office-tiedostojen ja yhteystietojen jakamista - napauta vain puhelimessasi toista NFC:llä varustettua laitetta. Helppoa, eikö totta?
Internet Explorer 10: Windows Phonen seuraavaan versioon käytetään samaa verkkoselaustekniikkaa, joka on tulossa Windows 8 PC:isiin ja tabletteihin. Internet Explorer 10 on nopeampi ja turvallisempi, koska se sisältää kehittyneitä verkkourkinnan esto-ominaisuuksia kuten SmartScreen Filter estämässä vaarallisia verkkosivuja ja haittaohjelmia.
Lompakko: Windows Phone 8:n uusi digitaalinen lompakko tekee kaksi asiaa tosi hyvin. Se pitää pankki- ja luottokortit, etusetelit, tarkistusliput ja muut tärkeät tiedot helposti saatavilla. Yhdistettäessä turvalliseen SIM-korttiin voit myös maksaa puhelimen napautuksella yhteensopivilla kassoille.
Paremmat kartat ja reitit: Windows Phone 8:ssa Nokian kartat ovat osa sovellusalustaa. Nokian ja Microsoftin yhteistyö tuottaa yksityiskohtaisempia karttoja, tarkempia reittiohjeita monissa maissa ja mahdollisuuden tallentaa karttoja yhteydettömässä tilassa puhelimeen, jotta karttoja voidaan käyttää ilman verkkoyhteyttä.
Siistimmät sovellukset ja pelit: Windows Phone kasin pohjaaminen Windows-ytimeen vapauttaa uskomattomien sovellusten ja pelien uuden aallon.
 
Myös järjestelmän aloitusruutu on uudistunut ja käyttäjä voi nyt halutessaan kasvattaa ja pienentää "tiiliä", tehdä mistä tahansa sovelluksesta jättikokoisen tiilen saadakseen enemmän yksityiskohtia sovelluksesta näkyviin. Persoonallisuuden lisäämiseksi tarjolla on nyt enemmän värivaihtoehtoja. Microsoft helpottaa videopuheluita integroimalla VOIP-ominaisuuksia järjestelmään joten kehittäjät voivat tehdä internetpuhelusovelluksia, joilla soitettuihin puheluihin käyttäjä voi vastata kuten tavalliseen soittoon.